Søborg Harmoniorkester

Gladsaxe Concert Band

Historie

Hvordan det hele begyndte

En række engagerede amatørmusikerne, som havde spillet sammen i "De Unges Idræts" orkester i Søborg siden 1918, stiftede den 22. oktober 1931 Søborg Harmoniorkester. Dermed er Søborg Harmoniorkester et af de ældste harmoniorkestre i Danmark. Og trofastheden blandt orkesterets musikere er stor. Mange medlemmer har spillet i mere end 20 år.

Søborg Harmoniorkester har dog også mange unge musikere. De kommer enten fra omegnens ungdomsorkestre, fra musikskolerne, eller har blot lært at spille et instrument, og søger nu nye udfordringer i samspillets svære kunst.

 

SH logo

Tilknytning til Gladsaxe kommune

Orkestrets logo indeholder Gladsaxe kommunes svale som et vigtigt element. Selv om mange medlemmer i dag bor uden for Gladsaxe kommune, føler vi os som et Gladsaxeorkester - vi øver i Gladsaxe, vi er med, når Gladsaxe kommune har brug for musikalsk underholdning, og vores koncertrejser går oftest til Gladsaxe kommunes venskabsbyer.
 

Søborg Harmoniorkester - Gladsaxe Concert Band
På orkestrets generalforsamling februar 2008 vedtog vi fremover også at bruge navnet Gladsaxe Concert Band i forbindelse med vores hovednavn. Dermed vil vi gerne dels understrege tilknytningen til Gladsaxe kommune dels vise, at vores repertoire i høj grad er inspireret af den amerikanske concert band tradition.